Färgade linser har blivit väldigt populärt på senare tid. Vem trodde för ett antal år sen att man skulle kunna välja vilken ögonfärg man vill ha för dagen. Idag finns det färgade linser i alla färger som du kan tänka dig. Varför inte matcha färgen på dina ögon efter din outfit för dagen?

Det finns färgade linser både för dig som behöver styrka för ditt synfel och för dig som bara vill trolla med din ögonfärg för en dag. Utöver olika färger på linserna så finns det även så kallade ”crazy linser” som ger ditt öga olika specialeffekter exempelvis självlysande, kattögon, glittriga och med olika tecken i ögat och så vidare. Kan vara en kul detalj till en särskild fest eller maskerad.

Var köper man färgade linser?

Enklast och billigast handlar du dina linser över nätet där det finns ett stort utbud på olika sidor. Det finns även hos din lokala optiker men inte i samma utbud som du finner på nätet.

Skötselråd

Färgade linser måste skötas på samma sätt som vanliga linser. Det är viktigt att man följer skötselråden som kommer med linserna för att skydda sina ögon på bästa sätt. Färgade linser och crazy linser är till för speciella tillfällen och ingenting som man ska bära dagligen. Ögat är ett känsligt organ och i värsta fall kan man skada sin syn