Månadslinser är de klassiska linserna. Det var månadslinsen som tog över efter halvårs- och årslinsen och är än idag en mycket populär lins. Anledningen till månadslinsens populäritet är att månadslinserna är billigare än endagslinser och veckolinser. Vi på koplinser.se anser emellertid att veckolinser eller endagslinser är att föredra framför månadslinser eftersom de håller sig mycket fräschare än månadslinser, vilket är extra bra för dig som har lite känsliga ögon. Om du däremot sällan har några problem med dina ögon kan du med fördel använda dig av månadslinser och på så sätt spara lite pengar när du ska köpa linser.

Det finns flera olika sorters månadslinser att välja på. Det finns vanliga månadslinser, färgade månadslinser, toriska månadslinser, progressiva månadslinser och månadslinser som du kan använda dygnet runt.

Var köper man månadslinser?

Trots att månadslinserna är billigare än andra linser ska du ändå köpa linser på nätet, det sparar du mycket pengar på. För mindre än 800 kr kan du köpa månadslinser för båda ögonen som varar i ett helt år. Det är riktigt billigt det, betydlig billigare än hos optikern.

Skötselråd för månadslinser

När du använder månadslinser måste du ta ut dem varje kväll, skölja av dem och lägga dem i linskoppar. Helst bör du även gnugga dina linser försiktigt i lite linsvätska innan du lägger dem i linskopparna, men se alltid till att dina händer är helt rena innan du gör det. Om du använder dygnetruntlinser behöver du bara rengöra linserna ungefär var femte dag eller en gång i veckan.