Progressiva linser, som ibland även kallas för multifokala linser, används av de som ser dåligt på både nära håll och långt håll. Ofta handlar det om personer som från början ”bara” var närsynta men som med åren även börjat se dåligt på nära håll, alltså blivit ålderssynta. Vissa linsbärare löser det här genom att använda läsglasögon i kombination med sina linser medan andra helt enkelt skaffar progressiva linser, något som vi på koplinser.se tycker är ett vettigt alternativ eftersom du då slipper att ta av och på läsglasögonen hela tiden.

Stort och varierat utbud av progressiva linser

Progressiva linser finns som endagslinser, dygnet runt linser, veckolinser, tvåveckorslinser och månadslinser. Om du till exempel använder endagslinser idag för att det funkar bäst för dina ögon kan du fortsätta att göra det, men det är något dyrare att använda progressiva linser än enkelslipade linser. Skillnaden i pris är emellertid inte alls så stor som den var förr.

Att tänka på

  • Hur du ska hantera och sköta om dina linser beror på vilken sorts progressiv lins du använder. Om du till exempel har skaffat progressiva månadslinser kan du läsa om hur du sköter om dem under månadslinser.
  • Välj samma extrastyrka som du har på dina läsglasögon om du inte har gjort en synundersökning, vilket vi rekommenderar att du gör.
  •  Det tar lite tid att vänja sig vid progressiva linser. Det kan i värsta fall ta några dagar upp till en vecka innan dina ögon och din hjärna ställer om sig så att du ser perfekt med dem.