Det har blivit allt vanligare att folk går över från månadslinser och veckolinser till endagslinser och det är egentligen inte så konstigt. Endagslinser håller sig alltid rena och fräscha eftersom de byts ut varje dag, vilket är perfekt för dig som har lite känsliga ögon som ofta blir irriterade när du har använt en och samma månadslins i flera veckor.

Det är mycket bekvämt att använda endagslinser. Du slipper att hantera linsvätskor och linskoppar eftersom endagslinser aldrig behöver gnuggas och sköljas av. Därför passar endagslinser extra bra när man är ute och reser där saniteten kanske inte alltid är den bästa. Endagslinser är också det bästa alternativet för dig som inte använder linser så ofta.

Var köper man endagslinser?

Det är dyrare att använda endagslinser än månadslinser och veckolinser men å andra sidan slipper du köpa linsvätskor och linskoppar. Dessutom behöver endagslinserna egentligen inte vara så dyra, inte om du bestämmer dig för att köpa linser på nätet. Om du köper dina endagslinser på nätet betalar du bara 50 – 70 % av vad de kostar hos optikern. Om du vill komma riktigt billigt undan ska du köpa linser på nätet i storpack hos någon av de samarbetspartners som vi listar här på koplinser.se.

Skötselråd för endagslinser

En av de stora fördelarna med endagslinser är att du slipper att rengöra dem. Du sätter ju in ett nytt par på morgonen och slänger dem på kvällen. Trots det är det ändå bra att ha en liten flaska linsvätska och ett par linskoppar redo om en lins skulle blivit smutsig så att du behöver skölja av den. Annars kan du alltid slänga den smutsiga linsen och sätta in en ny endagslins eftersom endagslinsen egentligen är den billigaste linsen per styck.