Om du är bekväm av dig rekommenderar vi att du köper dygnet runt linser. Det är den bekvämaste och mest lätthanterliga linssorten på marknaden. När du använder dygnet runt linser behöver du inte använda linsvätska eller linskoppar eftersom de aldrig behöver tas ut. Du använder dina linser dygnet runt tills det är dags att byta till ett nytt linspar och behöver därför aldrig rengöra dem eller oroa dig för att du kommer att somna med linserna i. Dygnet runt linser är perfekta när man är ute och reser så att man slipper ta med sig skrymmande linsvätska och de är det smidigaste alternativet för trekkingen.

Var köper man dygnet runt linser?

Eftersom dygnet runt linser är lite dyrare än vanliga linser tjänar du mycket pengar på att köpa linser på nätet. Här kan du köpa veckolinser, tvåveckorslinser och månadslinser som du kan använda dygnet runt. Månandslinserna är vanligast.

Skötselråd för dygnet runt linser

Det bästa med dygnet runt linser är att du inte behöver rengöra dem och lägga dem i linskoppar, de är alltså mycket enkla att sköta om. Det är bara att slänga dem efter en vecka, två veckor eller en månad, beroende på vilken sorts dygnet runt linser du har, sedan är det bara att sätta in ett nytt par. Om du får smuts i ögat och måste ta ut dem kan det vara bra att ha en liten flaska linsvätska redo så att du kan skölja av dem. Det kan även vara bra att ha ett par linskoppar i reserv (som alltid följer med när du köper linsvätska) som du kan lägga linser i om dina ögon av någon anledning blir irriterade, till exempel om du får en allergisk reaktion på våren eller får sand i ögonen på stranden.